Den raka sanningen? Nästan alla gör det.

Nästan alla gör det. Din granne, farbror eller till och med snubben som sitter bredvid dig på bussen – du kan räkna med att 74 % av de killar du känner, i åldern 18-34 år, rakar sina kroppar. Det visar vår undersökning av den svenska manliga befolkningen och deras rakvanor. Vår nya Body Shave-serie är utformad för att ge dig det bästa resultatet när det är dags att raka sig - nästan alla gör det, så gör det rätt.

Välj region och ålder för att se var på kroppen svenska män rakar sig i olika delar av landet.

SLÄT SOM EN ORM

Manliga reptilägare rakar sig mest (71 %) på  kroppen av alla manliga husdjursägare.

MARKNADSFÖR DIN BARA KROPP

Män som jobbar med reklam & marknadsföring rakar sin kropp mest. 78 % gör det.

MANSCAPING FÖR STÖRRE MUSKLER

68% av alla män som tränar rakar också kroppen. Endast 47 % av de som inte tränar rakar kroppen.

TATUERING & KROPSSRAKNING GÅR HAND I HAND

74 % av de svenska män som är tatuerade rakar sig på kroppen.

VÅRA BODY SHAVING PRODUKTER GER EN MJUK OCH BEHAGLIG KROPPSRAKNING

Helt hårlös, eller kanske vill du bara trimma krullet lite? Det finns inget rätt eller fel. Oavsett om du rakar bröstet, ryggen, eller kronjuvelerna, är det viktigt att använda pålitliga rak- och hudvårdsprodukter för att undvika klåda och irritation. Upptäck NIVEA Body Shaving-serien, vårt nya sortiment av kroppsrakningsprodukter som hjälper dig att få det bästa resultatet före, under och efter rakning.

MANSCAPING ÄR DEN SENASTE TERMEN FÖR MANLIG HÅRBORTTAGNING

På vissa kroppsdelar kan det vara en bra idé att använda en rakhyvel eller trimmer för att bekämpa krullet, men på andra är det en ren smaksak. Frågan är vilka kroppsområden som kan behöva "tämjas" lite?

HELSKÄGG ELLER TRIMMAD OCH STYLAD TILL PERFEKTION?

Medan yngre män brukar välja rakhyveln, föredrar de över 30 att omfamna kroppsbehåringen. Men det finns inget rätt eller fel! Vad det egentligen handlar om är att känna dig trygg i din egen hud. Vi avslöjar orsakerna till varför män väljer att ansa håret och historien bakom denna trend.

SANNINGEN OM DEN MANLIGA KROPPSBEHÅRINGEN

Många män föredrar att ha en helrakad kropp - och det handlar inte bara om utseendet. Men vilka andra skäl finns det till att vilja använda en rakhyvel på bröstet, i armhålorna eller på andra kroppsområden? Finns det några nackdelar? Vi avslöjar svaren på väsentliga frågor om kroppsrakning.

Så gjordes undersökningen: Undersökningen är gjord av Nepa på uppdrag av Beiersdorf. Undersökningen är gjord online i februari 2018 och ställd till ett representativt urval av 1004 män i Sverige i åldrarna 18-65 år.
Den geodemografiska visualiseringen av mäns rakvanor på olika kroppsdelar är baserad på män i åldrarna 18-54 år i Sverige.