GG_Body
SOLSKYDD FÖR DIN HUDTYP
Var försiktig, solens strålar är färgblinda

Oavsett om du har ljus eller mörk hud utsätts du hela tiden för solens skadliga strålning, så du behöver alltid använda solcreme. Med andra ord: Det är ditt pigment som avgör vilken solskyddsfaktor (SPF) du bör använda, hur ofta du bör smörja in dig och hur försiktig du behöver vara. Då kör vi.

SOLSKYDD FÖR DIN HUDTYP

#1

LJUS HUD

Har du ljus hud måste du verkligen se till att hålla dig väl med solen och de tuffa UV-strålarna. Du måste smörja in dig med solcreme på alla delar som utsätts för solen. Ju högre solskyddsfaktor desto bättre. Bara för att det är lite molnigt ska du inte tro att UV-strålarna inte kan nå dig. Det kan de. Även nu måste du ta det här med solskydd på allvar, vår Sun Milk med SPF 50 är ett bra bet. Tänk även på att kanske ta på en t-shirt. Och solglasögon och en solhatt. Dessutom kanske det kan vara en bra idé att chilla lite i skuggan mitt på dagen när det är som varmast. Eller kanske softa under ett parasoll.

#2

MEDELLJUS HUD

Människor med den här hudtonen har ofta asiatiskt, indianskt eller latinamerikanskt ursprung eller kommer från området kring Medelhavet. Du kanske tror att du inte är lika utsatt för solen som dina kompisar vi nämnde ovan, men du måste ändå vara noga med att skydda dig. Det är faktiskt så att alla kan drabbas av solskador. Du fixar förmodligen att gå ett varv på stan utan solkräm, men när det blir strandläge är det också läge att slänga på lite solcreme. Om du använder en produkt med medelhögt skydd, minst SPF 15, kan du hänga i solen lite längre än polarna med ljusare hud. Dina ögon är precis lika utsatta som alla andras, så se till att använda solglasögon med UV-skydd. Då skyddar du dig och ser soft ut på samma gång. Var det någon som sa att killar inte klarar av att göra två saker samtidigt?

#3

MÖRK HUD

Mörkhyade personer har mycket av hudens eget pigment (melanin) och blockerar därför ungefär dubbelt så mycket UV-strålning som ljushyade. Inte illa! Men det betyder inte att du är helt immun mot solskador, så du måste ändå jobba med det här med solskydd. Gillar du inte det där vita lagret som många cremer lämnar efter sig på huden? SPF 15 bör räcka.