GG_Body
MANSCAPING – DINA ÄDLA DELAR
Hej då, ragget.

År 2015 är kroppshår ungefär lika användbart som bröstvårtor. Kom igen, evolutionen, häng med lite! Just evolutionen kan vi ju förstås inte påverka, men vi har rätt bra koll på läget när det gäller manscaping.

MANSCAPING – DINA ÄDLA DELAR

#1

TUNNA UR HÅRET PÅ BRÖSTET

En undersökning som nyligen genomfördes visar att tre av fyra kvinnor föredrar män med hår på bröstet, men det ska inte vara tal om några täta skogar. Bara tillräckligt att dra fingrarna igenom. Ska vi säga kanske 1 eller 2 cm? Så ta fram trimmern, ställ in kammen och kör igång att ansa tills det ser snyggt och jämnt ut. Avsluta med lite body lotion för att förhindra irritation. Lätt som en plätt!

#2

BORT MED RUBBET

Fast om du hellre vill ha en slät bringa ska du förstås inte tveka att ta fram rakhyveln. Gör på samma sätt som när du våtrakar dig: Löddra på rejält och släpp loss med hyveln. Obs! Raka alltid i växtriktningen! Om du har lite tjockare päls får du vara extra försiktig, allt kanske inte växer åt samma håll. Avsluta med fuktgivande aftershave – KLARRTT! Vaddå hår? Vad snackar du om?

#3

RENSA UPP RYGGEN

Det kanske är lite värre för våra hårryggade bröder. En undersökning som nyligen utfördes visar att 9 av 10 kvinnor tycker att hår på ryggen är oattraktivt. Och handen på hjärtat: Visst måste det vara så att den tionde ljuger? Nu är det ju så att de flesta av oss inte är ryska balettdansörer, så här behöver man ofta lite hjälp. Kanske en schysst polare eller din bättre hälft? Någon lär du ju i alla fall bli skyldig en tjänst. En stor tjänst. När det gäller hår på ryggen är det rakning eller vaxning som gäller, så se till att du tar hjälp av någon som har koll på läget.

#4

HÅRET DÄR NERE

Såklart fattar vi att det kan kännas lite nervöst att börja vifta med vassa verktyg i närheten av det allra heligaste. Men lita på oss: Det kommer att vara värt det. Har du hört talas om begreppet ”Optical inch”? Här gäller det att ta det lugnt och ha tålamod. Skärsår är ju inte att leka med i de här regionerna ... Återigen: Använd raklödder, precis på samma sätt som du skulle ha gjort i ansiktet. Strama åt huden där det behövs och raka med korta drag. Skölj bort de bortrakade stråna ofta så att bladet hela tiden är skarpt. Att lyfta på ena benet för att komma åt bättre är inte någon dålig idé. Vissa killar säger att duschen är det bästa stället för manscaping, eftersom det varma vattnet mjukar upp huden. Dessutom blir det relativt enkelt att städa efter sig. Vi har till och med hört om grabbar som gör det medan de sitter på toa, så om du råkar har gummiarmar med en övermänsklig räckvidd kanske det kan vara värt ett försök. Och glöm inte att smörja in dina nyrakade småkillar också, så får ordet slät och len en helt ny innebörd.

Lycka till. Och glöm inte att ta det lugnt och försiktigt.