GG_Body
Ditt försvar mot svett
Deltagarna i försvaret mot svetten: roll-on, spray och stick.

Att göra rätt val bland deodoranterna i din affär kan vara svårt – från enklare deodorants till antiperspirant, sprayer och roll-ons. Vad du använder för att motverka odör bör framförallt grundas i hur mycket du svettas och doftar men det finns även andra sakar som bör invägas för att få det bästa skyddet.

Ditt försvar mot svett

DEODORANT VS ANTIPERSPIRANT?

Deodoranter är gjorda för att maskera odör, så om du inte svettas mycket så skulle en deodorant kunna vara lösningen. Om du däremot producerar mycket svett kommer du vilja använda en antiperspirant som motverkar svettningar. Vilket kommer hålla dig fräsch och torr under långtid.

Håll dig torr med spray

Spray är ett effektivt val om du vill att deodoranten ska vara snabb att applicera. Utöver just armhålan fungerar spray bra på andra ställen där du kan tänka dig svettas så som på fötter och händer. 

Håll överdriven svettning under kontroll

Så du svettas mycket? Inga problem. Och du är knappast unik, det är fler än 200 miljoner människor som du runt om i världen som har samma problem som du. Överdriven svettning betyder att du svettas mer än majoriteten av befolkningen. Även om förhållandena inte är ideala så är det absolut möjligt att motverka eller behandla extrema svettningar. Du ska absolut använda en antiperspirant, eftersom den verkar på ett sådant sätt att de motverkar svettningar. Sedan ska du applicera deodoranten minst två gånger om dagen – en gång på morgonen och en gång i samband med läggdags har visat sig vara ganska effektivt. Kom dock ihåg att det finns något som heter hyperhidros och är ett medicinskt förhållande, om du misstänker dig lida av detta ska du ta konsultation av en doktor. 

Klädd för värmen

Ju mindre kläder desto bättre när det gäller överdrivna svettningar. Men om du inte riktigt är redo att klä av dig allt, så försök ändå att göra lite ansträngning för att bli mer medveten om ditt val av kläder i varma och fuktiga miljöer. Kläder som sitter löst i armhålan är avgörande, om du dessutom undviker syntetiska material så som lycra och nylon och istället håller dig till naturliga material sås som: bomull, linne och ull, så har du kommit en bra bit på väg.