MANSCAPING: VÅGA VARA BAR
Din guide till kroppshår och hur man bäst blir av med det

Manscaping är den senaste termen för manlig hårborttagning. Det betyder dock inte att du tar bort kroppshår från topp till tå. På vissa kroppsdelar kan det vara en bra idé att använda en rakhyvel eller trimmer för att bekämpa krullet, men på andra är det en ren smaksak. Frågan är vilka kroppsområden som kan behöva "tämjas" lite?

MANSCAPING: VÅGA VARA BAR

#1

Ryggen: befria dig från krullet

Nu är det är officiellt - nio av tio kvinnor tycker att en hårig rygg är oattraktiv (och den tionde talar säkert inte sanningen, eller hur?). Men eftersom ryggen inte är den lättaste att nå (om du inte är en erfaren contortionist) kommer du förmodligen att behöva lite hjälp. Din kompis eller partner kanske vill hjälpa till? Men en liten varning är på sin plats - du kommer alltid att stå i tacksamhetsskuld till dem! Av just den anledningen rekommenderar vi att du lämnar rygghårsborttaggning till ett proffs som kan vaxa eller raka ditt rygghår. Om du fortfarande känner dig manad att prova själv (med en hjälpande hand) kommer NIVEA MEN Body Shaving-serien att bidra till att göra processen smidig och fri från hudirritation.

#2

Bröstet: helrakat eller trimmat

Vissa kvinnor älskar det medan andra ogillar det. Hår på bröstet är definitivt en smaksak. Om du vill trimma ner brösthåret är det bara att ta tag i rakapparaten, sätta den till önskad hårlängd och tunna ut krullet tills det att det är jämt och fint. Avsluta med  att applicera en bra Body After Shave lotion för att förhindra eventuell rodnad. Om du föredrar en lite mer putsad hårfri look rekommenderar vi en våtrakning på exakt samma sätt som om du skulle raka ditt ansikte. Innan du sätter igång med bladet, applicera alltid en generös mängd rakgel, såsom NIVEA MEN Body Shaving Gel eller den praktiska NIVEA MEN Body Shaving Stick. Glöm inte att alltid raka i riktning mot hårväxten. Om du har mycket hår på bröstet ska du vara medveten om att allt hår inte växer i samma riktning vilket gör det lite svårare att raka med hyvel. Avsluta med en fuktgivande Body After Shave Lotion - enklare än så kan det knappast bli!

#3

Armhålorna: valet är ditt

Våtrakning av armhålorna med NIVEA MEN Body Shaving Stick, alternativt trimning av håret, kan absolut vara värt besväret under sommaren eller om du utövar mycket sport. Hårborttagning minskar trots allt otrevlig kroppslukt. Men det finns ingen egentlig anledning att greppa rakhyveln av ren estetiska skäl, såvida du inte är jätteförtjust i att gå runt i ärmlösa skjortor såklart. När det gäller armhålshår är rakning fullständigt frivilligt!

#4

Hår på benen: från fall till fall

Professionella simmare kanske väljer att raka sina ben för att göra dem snabbare i vattnet, men det finns en enkel regel för alla andra: om håret stör dig, trimma det eller ta bort det helt. Annars kan du låta det vara. Det finns många lämpliga sätt att bli av med hår på benen, såsom rakning, vaxning eller epilering. Läs vidare på sidan för tips om dessa metoder.

#5

Könsområdete: helrakat eller trimmat

Visst, tanken på ett skarpt blad i närheten av kronjuvelerna låter allt annat än inbjudande. Men övning ger färdighet! Det bästa sättet att ta bort allt hår är våtrakning. Börja på samma sätt som du skulle göra med ditt ansikte genom att applicera rakgel eller använda den nya NIVEA MEN Body Shaving Stick. Dra sedan huden stramt och använd korta tag för att raka bort håret och se till att du sköljer bladet regelbundet för att hålla det rent. Att höja ett ben kan ibland göra det lättare. Vissa män föredrar rakning i duschen, eftersom det varma vattnet mjukar upp huden och rensar bort allt på nolltid. Glöm inte att efterbehandla ditt färskt rakade könsområde med en lugnande lotion efteråt - detta kommer att hjälpa till att hålla huden slät. Vi rekommenderar den lugnande NIVEA MEN Body Shaving After Shave Lotion. Om den nakna looken inte är för dig kan du alltid trimma. Allt som behövs är en trimmer för att underhålla frisyren nedtill med jämna mellanrum. Du kan hitta mer information om intim rakning här.

#6

Näs- och öronhår: irriterande och svåråtkomligt

För mycket näs- och öronhår kan se ovårdat ut. Om det är synligt är det dags att vidta åtgärder! Använd nagelsax för att klippa bort allt hår som sticker fram, om du vill vara extra noggrann kan det vara värt att investera i en näs- och öronhårstrimmer.