GG_Hair
KAMPEN MOT HÅRAVFALLET
Frisyrer för de med lite tröttare hårsäckar

Tyvärr är glesnande hår och skallighet något som en stor del av oss grabbar måste hantera. Undersökningar visar att upp till 70 % av männen drabbas under sin livstid. Det kan tyckas absurt att forskarna kan få ner en rymdfärja på en komet som rusar fram genom rymden i 135 000 km/h, men inte lyckas bota flintskallighet, men sånt är livet. Det kanske känns som om livet på något sätt tar slut, men oroa dig inte ... Så är det inte!

KAMPEN MOT HÅRAVFALLET

INSE FAKTA

OK, så du är på väg att bli flintis. Vad göra? Steg 1 handlar, precis som mycket annat i livet, om att acceptera faktum.
Tror du att Gustav Skarsgård ligger vaken på nätterna för att han är inte har mest hår i stan? Nej, knappast. Han tänker väl mest på jobbet, som alla andra, även om just hans jobb råkar vara att spela in en massa filmer. Så lyssna du på våra råd, så kommer du att kunna känna dig het även utan hår. Så ... Nu när vi har konstaterat det ska vi ta en titt på några av de alternativ som du har.

RUFSIGA LAGER

Om håravfallet precis har börjat kanske du inte behöver satsa på en superkort frisyr. Då kan du dölja de glesnande tendenserna med en lite rufsigare frisyr. Prata med din frisör och se vad han eller hon kan ordna till med hjälp av några ojämna lager uppe på huvudet. När det är dags för själva stylingen är det ”rufsa till” som är nyckelorden. Försök att undvika hårgelé, eftersom det klumpar ihop håret och ofta leder till att du ser ännu mer tunnhårig ut än vad du faktiskt är. Istället kan du använda en fiberpomada med matt finish.

INGEN ÅTERVÄNDO

Du kanske aldrig hamnar här, men om och när det händer rekommenderar vi en tight frisyr. Här har vi tyvärr inte många alternativ att ge. Du kanske inte behöver så långt som till rakhyveln som Zidane, även om han ju faktiskt är en förebild i detta avseende. Men ju kortare frisyr du väljer, desto mindre uppenbar blir din skallighet. Just sayin’ ...

TA KONTROLLEN

Bara för att håret har sagt ajöss behöver du inte göra detsamma och släppa kontrollen helt. Kanske är det dags att sluta oroa sig över att håret inte växer och se till att musklerna gör det istället? Eller varför inte odla skägg eller mustasch? Vi har faktiskt några artiklar om det HERE och HERE. Att steppa upp lite när det gäller hygien och hudvård här sitter inte fel heller när man ska imponera på tjejerna, något som vi tar upp HERE. Och om inte annat får du väl ta på dig en snygg hatt.