GG_Hair
FÅ HÅRET ATT VÄXA SNABBARE
Näring, välbefinnande och hårväxt.

Du har uppenbarligen hamnar här för du vill veta hur du får håret att växa rejält. Respekt. Det kanske inte finns någon mirakelkur som garanterat får håret att explodera ur hårsäckarna, men vi har några bra tips som i alla fall hjälper dig en bit på vägen.

FÅ HÅRET ATT VÄXA SNABBARE

MATEN SOM GÖR DET

Först av allt: Håret behöver näring för att kunna växa. Neymar har väl knappast fått sin frisyr genom att äta skräpmat, så varför ska du göra det? Protein är en central del av en balanserad kost, så sväng förbi köttdisken på vägen hem, rulla fram grillen eller välj en lite mer sofistikerad variant med ostron och sashimi. Du får helt enkelt se till att få i dig de där viktiga aminosyrorna på ett sätt som passar dig! Även nötter, ägg, yoghurt och andra mejeriprodukter är bra proteinkällor. Stenålderskosten kanske är het i vissa kretsar, men du behöver verkligen få i dig de viktiga näringsämnena som finns i fullkorn, frukt och grönt. Om du har svårt att få i dig alla vitaminer kanske du får satsa på tillskott istället: folsyra, fiskolja, linolja och vitamin B7.

SKÖTA BARRET

Tvärtemot vad många säger är det inte så tokigt att tvätta håret varje dag. Och du behöver inte oroa dig för håravfall. Det där håret som hamnar i avloppet skulle ändå har ramlat av under dagen. Och det finns knappast något bättre än att börja dagen med en huvudmassage.

TA DET LUGNT

Stress hämmar hårväxten. Och de flesta andra saker. Tappa upp ett bad, tänd några ljus, sätt på lite skön Taylor Swift och bara slappna av. Vi skämtar inte. Jo, kanske när det gäller Taylor. Där kan du göra lite som du vill.