GG_Face
TA HAND OM DIN KÄNSLIGA HUD

Ett par enkla tips som tar fram din bästa sida.

Många killar vill verkligen framhäva sin tuffa personlighet, men tyvärr är inte alltid huden med på noterna. Känslig och irriterad hud är något som många av oss måste leva med. Men med några små justeringar kan du få hud som ser snygg och fräsch ut.

TA HAND OM DIN KÄNSLIGA HUD

Smörj in med fuktcreme varje dag …

... minst. Var noga med att använda en produkt som är särskilt avsedd för känslig hud och som är extra mild, lätt och oljefri. Till exempel vår Sensitive Hydro Gel. Använd även en produkt med grundläggande UV-skydd för att skydda dig mot solens hänsynslösa strålar.

Var försiktig med hyveln.

Om din hud lätt blir irriterad kan rakning visa sig vara ganska besvärligt i allmänhet. Raka alltid ... alltid ... i hårens växtriktning för att undvika inåtväxande hårstrån och rakbränna. Och återigen: Använd produkter som är särskilt avsedda för känslig hud. Vår Sensitive Cooling Shaving Gel och Sensitive Cooling Aftershave Balm är fria från alkohol och innehåller kamomill som är välkänt för sin lugnande verkan på känslig hud.

Lär känna din hud.

Hudirritation kan ofta orsakas av produkter med starka kemikalier, som tvätt- och sköljmedel. Titta efter dermatologiskt godkända produkter och håll dig borta från parfymerade tvätt-/sköljmedel. Vissa livsmedel kan också orsaka hudproblem, så gör ett allergitest hos en hudläkare så att du kan undvika produkter, kemikalier och livsmedel som kan ge dig utslag.