GG_Face
Hur du odlar skägg som ett proffs
En nybörjarguide till skäggväxt


Är du trött på att inte ha någon ansiktsbehåring och vill veta hur du får det där skägget? Det är faktiskt rätt lätt – Sluta raka och börja odla. Precis just här och nu. Din resa för att få en redig skäggväxt börjar idag. Gå igenom våra skäggodlartips för att få till den där skäggväxten du alltid drömt om. 

Hur du odlar skägg som ett proffs

SKÄGGVÄXT OCH HORMONER

Den faktorn som spelar mest roll när det kommer till ansiktsbehåring är genetik – tack mamma! Men även testosteronnivåerna har en betydande roll, kom dock ihåg att testosteron också kan påverka din kropp på ett oförutsägbart sätt. Höga nivåer av testosteron kan göra att ditt skägg växer snabbare, men kan också leda till att du tappar hår och får acne. Testosteronnivåerna ändras med åldern, vilket också kan göra att din förmåga att odla ditt skägg ändras när du blir äldre. Om du är ute efter något bra skäggodlartips är alltså att boosta ditt testosteron på ett hälsosamt sätt ett bra sätt att göra det. Testosteronnivåerna pikar 48 timmar efter du styrketränat och desto hårdare du tränar ju mer testosteron producerar du. Kost, stress och sömn är också viktiga faktorer att också ta i beaktande. Så ät bra, ta en massage ibland och om du verkligen vill utveckla det där perfekta skägget se till att gå tillräckligt med skönhetssömn. 

Skäggväxt och vitaminer

Om du vill lära dig hur du får ett skägg att växa snabbare, måste du ge din kropp tillräckligt med näring som din kropp behöver. Det finns olika vitaminer som leder till bättre hårväxt, så se till att ha koll på din kosthållning. En balanserad diet som består av fisk, ägg, kött och nötter kommer boosta din skäggväxt. Flera vitaminer så som Vitamin B, C och E, som alla kan hittas i gröna bladväxter, mjölkprodukter och kött, hjälper till att odla skägg. Vitamin A hjälper också till att återfukta skägget när ditt skägg väl har börjat växa. 

Tips för ett kliande skägg

Risken är stor att du upplever ett kliande stadie, speciellt om du har känslig hud, så fort du börjat låta håret växa. Men ge inte upp, det är bara temporärt. De första veckorna vill du ta extra hand om skägget för att hålla det rent – använd något som återfuktar ansiktet så som NIVEA MEN Sensitive Face Care Moisturiser för att minimera att det kliar medan håret växer. Om du också vill trimma ditt nyligen utväxta skägg har vi också en guide i hur du bäst ansar här. *link* Men vill du bara fokusera på att odla ett bra skägg är det bara att följa dessa lätta tipsen för skäggväxt och du kommer snart ha ett välvuxet skägg. Lycka till!