INGREDIENSERNA SOM GÖR JOBBET: E-VITAMIN OCH ALOE
Här kommer lite info om kraftfulla medel från moder natur.

Oroa dig inte, vi förväntar oss inte att du ska bli hudvårdsexpert med koll på de allra senaste trenderna.  Det kan du kanske överlåta till dina tjejkompisar.  Men det kanske inte är så dumt att ha lite koll på vilka ingredienser du bör leta efter när du väljer produkter.

INGREDIENSERNA SOM GÖR JOBBET: E-VITAMIN OCH ALOE

E-VITAMIN

E-vitamin har mängder av fördelar och betraktas av många som en mirakelingrediens. Det är extra bra när det gäller att ge hår och hud näring och främja dess utveckling. Den höga koncentrationen av antioxidanter i E-vitamin hjälper inte bara till att återfukta huden, utan främjar även läkning av sår, ärr och solbränna. Det har dessutom imponerande egenskaper som motverkar åldrande och även jämnar ut rynkor och fina linjer i ansiktet.

Förutom direkt användning på huden kan (och bör) du även få i dig E-vitamin via maten, till exempel nötter, frukt, grönsaker och oljor. Mandel, sötpotatis och avokado är smarriga alternativ som gör det enklare att fylla kvoten.
 

ALOE VERA

Hos de gamla egyptierna gick aloe vera under namnet ”odödlighetens växt” och även om vi kanske ännu inte har kommit så långt som att ha upptäckt nyckeln till evigt liv är aloe verkligen en fantastisk planta. En av de viktigaste ingredienserna som du bör leta efter när du väljer hudvårdsprodukt, faktiskt.

De flesta vet nog att aloe är bra för att lindra solbränna, men den är faktiskt väldigt effektiv för hudproblem rent generellt. Hudvårdens motsvarighet till en schweizisk armékniv, kan man säga. Aloe innehåller en lång lista av antioxidanter, till exempel betakaroten, C-vitamin och E-vitamin, och gör huden fastare och snyggare.

Om vi ska tipsa om de två bästa ingredienserna, är det dessa två vi väljer.